
İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın tereddütlerini giderecek denetim ve çalışmalar gerçekleştirilmiş midir?
“Son zamanlarda Basın ve Yayın organlarının sıkça bahsetmeye başladığı, Sağlığa uygun olmayan 12 ton virüslü etin piyasaya sürüldüğü iddiaları doğrultusunda aşağıdaki sorularımın cevaplanmasını arz ederim”
1. İddia edildiği gibi kaçak ve sağlıksız etler piyasaya sürülmüş müdür?
2. Sağlık denetiminin dışında tutulan kaçak et ve et ürünleri ile ilgili İstanbul'umuzda İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılan bir çalışma ve mücadele var mıdır? Varsa Nelerdir?
3. İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın tereddütlerini giderecek denetim ve çalışmalar gerçekleştirilmiş midir? Kamuoyuna bilgi verilmiş midir?
4. “Sağlığa uygun olmayan 12 ton virüslü etin piyasaya sürüldüğü iddiaları” karşısında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz hangi çalışmaları yapmıştır?
“İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüzün sürekli ve etkin olarak denetim gerçekleştirmesi, kaçak ve sağlıksız etlerin piyasaya sürülmesinin önüne geçilmesi için çalışmaların yoğunlaştırılması gerekli olmuştur. Önergemin İl Genel Meclisimizin Sağlık Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonlarına ve İstanbul İl Tarım Müdürlüğüne ivedilik ile havale edilmesini, Yüce Meclisimizin gerek gördüğü takdirde Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasını önerir, saygılar sunarım”