
HAVUZ VE PLAJLAR RENKLENDİ
Çoğunluğu İngiliz olmak üzere Alman, Belçikalı ve İtalyanlar'dan oluşan turistler, güneşli havayı fırsat bilip otel havuzlarıyla plajları doldurdu. Animatörler, turistleri eğlendirmek için çeşitli etkinlikler hazırladı. Plajda voleybol oynayan ve spor yapan turistler renkli görüntüler oluşturdu. Bazı turistler de önceden planlanan kültür ve mavi turlara katıldı. Erken turist girişinin olduğunu öğrenen esnaf da hazırlıklarına başladı. İçmeler ve Armutalan gibi turistik beldelerde bulunan kapalı restoran, kafeterya ile eğlence merkezleri açılarak tadilata başlandı.

ÜMİTLER BÜYÜK, HAZIRLIK 2014’E
Dinçer Sürek, erken rezervasyon kampanyasına yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Sürek, "Şuan nitelikli otellerin hepsi genç nesil dediğimiz yabancı turistlerle doldu. Turizm sezonuna erken başladık. Gidişata baktığımızda bu yıl turizm sezonu beklenenden daha iyi geçecek. Her şey dahil sistemiyle çalışan üç ve üzeri yıldızlı otellerin çoğunluğu Eylül ayına kadar yüzde 85 dolulukla gidiyor. Otelimiz Kasım ayında kadar dolu ve şimdiden 2014 yılı turizm sezonunun planlarını hayata geçirmek için çalışmalar başlattık" diye konuştu.

FUARLAR ETKİLİ OLDU
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris’in dış fuarlarda farklı ülkelere yönelmesinin erken turizm sezonuna başlamasında büyük rolü olduğunu ilçeye bir ay önceden turist girişlerin yaşandığını bildirdi.

MARMARİS’E HAYRAN KALDI
Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve hayran kaldığını belirten Belçikalı hemşire 26 yaşındaki Emma Flamone, "Marmaris’in doğasına hayran kaldım. Otel çok güzel, 15 günlük tatilimi dolu dolu değerlendirerek ülkeme gittiğimde arkadaşlarıma ve çevreme anlatacağım" dedi.
