

Sibel Uyar, dosyasını CHP İlçe Başkanlığı'na teslim ederken şunları söyledi:
"Urla, tarihi ile paha biçilemez coğrafi güzellikleri ve zenginliğiyle, insan yaşamı için gerekli tüm tarım ürünleri, özellikle bamyası, üzümü, bardacığı, zeytin ve zeytinyağı ve illaki de sevecen sıcak dürüst samimi tüm insanları ile benim yaşamaya doyamadığım ve hizmet etmek istediğim memleketimdir. 14 Haziran 1971 yılında Urla’da 600 yıllık geçmişe dayanan bir ailenin mensubu olarak doğdum. Orta ve Lise öğrenimimi İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladım. 1996 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldum.

Yine aynı yıl, Urla’lı göçmen bir ailenin oğlu olan Günay Uyar ile evlendiğini belirten Sibel Uyar şöyle devam etti:
"1997 yılında oğlum Nebi dünyaya geldi. Dört yılı aşkın süredir, Urla Belediyesi Meclis üyeliğinin yanı sıra şu görevlerde bulundum:
Hukuk Komisyon başkanlığı
Plan-Bütçe Komisyonu
Sağlık –Çevre-Spor Komisyonu
Kadın-Erkek eşitliği Komisyonu
Sağlıklı Kentler Birliği
Tarihi Kentler Birliği
Denetim Komisyon üyeliği...

Dolayısıyla Urla’nın nerede ne sorunu var, Urla’lı neyi ister, neyi istemez, tüm bunları bizzat biliyorum. Belediyemizin içinden geçtiği sürece olan hakimiyetim sebebiyle bu göreve talibim. Urla’nın geçmişine saygı duyarak, geleceğini görerek, belirleyerek, genci, yaşlısı, çocuğu, kadını, erkeğiyle tüm Urlalılar'a, Urla'nın bugününü yaşamak ve yaşatmak istiyorum. Bu memleket hepimizin. Hep birlikte sorunları çözerek, güzellikleri yaşayacağız. Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk Devleti olan Cumhuriyet'imizde Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışından ödün vermeden Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri ışığında, Partimizin emrinde, tüm halkımızın hizmetinde olacağız."