
İbrahim Tatlıses, kebap zincirinden otobüs ve otel işletmeciliğine kadar çok sayıda şirketin sahibi oldu. Onları şöhret yapan mesleklerinden farklı alanlara iten ortak neden ise geleceklerini garantiye almak.
Ticaret hayatında da şöhret basamaklarını tırmanır gibi yükselen ünlülerin yanı sıra “Bu iş bana göre değil” deyip kepek indirenler de yok değil. Yeşilçam döneminin şanatçılarını, sahne yıldızlarını ticaret hayatında görmek pek mümkün değil.
Ne dört yapraklı yoncanın üyeleri kendi adlarını taşıyan parfüm çıkardı ne de Cüneyt Arkın o kadar atlayıp zıplamasına rağmen yırtılmayan bir pantolon üretip satmayı aklına getirdi.
Keza şarkılarını geniş kitlelerin dillerinde pelesenk hale getiren ve o kitlelerin bağlama çalma merakını körükleyen Orhan Gencebay bir bağlama fabrikası kurmayı düşünmedi.
İbrahim Tatlıses - Kebapçılıktan otel zincirine
EK iş yapan ünlü deyince akla öncelikle İbrahim Tatlıses gelir. Bir yandan elde ettiği şöhrete sığamaması diğer yandan kendi ifadesiyle bakmakla yükümlü olduğu çok kişinin bulunması nedeniyle 1980’li yıllardan sonra girdiği ticaret hayatında turizmden yayıncılığa, kebapçılıktan otel zincirine kadar kendisinin bile sayısını hatırlamadığı kadar ek iş yapıp sayısız şirket kurarak binlerce kişiye istihdam sağladı.
KENDISINDEN yarım yüzyıl önce kurulmuş otobüs şirketleriyle başa baş rekabet edebilen Tatlıses Turizm’i 10 yıllık hâkimiyetin ardından devreden İbrahim Tatlıses, kebapçılık, otelcilikle birlikte ticari hayatta pek çok şirket kurdu.
Bodrum’daki Tatlıses Paradise Apart Hotel, Kuşadası’ndaki Tatlıses Hotel’le 183 odalı 2 otele sahip. Tatlıses, son olarak ünlü olmadan önce amelelik yaptığı inşaat sektörüne de el atarak Kuşadası’nda Tatlıses Konakları’nı inşa etti.
Tatlıses Kabap’ın 5’i İstanbul’da 1’i Bodrum’da olmak üzere 6 şubesi, Tatlıses Çiğ Köfte’nin ise 54 ilde bayilik verilen yaklaşık 400 şubesi bulunuyor.
TATLISES GROUP’TA YER ALAN ŞİRKETLER:
Tatlıses İnşaat, Tatlıses Turizm, Ses Ajans, Tatlıses Prodüksiyon, By Tatlıses Giyim, Tatlıses Kebap, Tatlıses Çiğ Köfte, Tempo Tatlıses TV
Hülya Avşar: Önce tişört sonra parfümle ‘markalaştı’
Hülya Avşar, istediği tarzda tişört bulamadığını söyleyerek ticari hayatına “by H” markasıyla beyaz tişört tasarlayarak atıldı. Avşar, by H’yi daha sonra tenis kıyafeti, ardından da parfüm ve bakım ürünleri olarak geliştirdi.
Sanatçı, by H’yi ilk kurduğu günlerde ticaret hayatına girişini “Nedense beyaz tişört bulamıyordum. Hem istendiğinde anında bulunması hem de kaliteli bir ürünü herkesin alabilmesi için tişört işine giriştim” diyerek açıklamıştı.
Avşar Kızı, tişört işinde başarılı olunca çocuk giyimi üzerine kızı Zehra Çilingiroğlu’nun göbek adını kullanarak Çakıl Company by-Hülya ve Çakıl Company by-H markalarını da oluşturdu.
İnşat sektörüne de el atan Avşar, ortağıyla düştüğü anlaşmazlık nedeniyle bu işte başarılı olamadı.
Sanatçı, 2006’da bir inşaat şirketiyle birlikte İstanbul Riva’da inşa edilecek 10 adet ekolojik ev için kolları sıvadı. Ne var ki örnek evin kendisine belirtilenden küçük yapılması nedeniyle ortaklıktan ayrıldı.
2014’te “Her yönüyle rahat edebileceğim bir yer oluşturmak istiyorum” diyerek Maslak Sheraton Hotel’in içinde 3 milyon TL harcayarak Club Peb isimli bir spor salonu açtı.
Yapım aşamasıyla bizzat ilgilenen, inşaatın başında durup yapılan her işi kontrol eden Hülya Avşar, spor hocalarını ve ekibi de kendisi seçmişti. Ne var ki yeterince ilgilenemeyince spor salonunu açılışından 1 yıl sonra devretti.
DİĞER ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ...
